23. Aug. 2018.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma Jaroslawa Lindenberga, novoimenovanog ambasadora Republike Poljske u Bosni i Hercegovini
Predsjedavajući Izetbegović je ambasadoru Republike Poljske poželio uspješnu misiju i izrazio nadu da će se nastaviti dobra saradnja dvije zemlje. Razgovarano je o bilateralnim odnosima, koji su dobri, bez otvorenih pitanja. Zajednički je konstatirano da ima mogućnosti za daljnje unapređenje saradnje na ekonomskom planu, ali i u segmentu vanjskotrgovinske razmjene između Bosne i Hercegovine i Republike Poljske.

Predsjedavajući Izetbegović je kazao da su iskustva Poljske, koja je članica EU i NATO-a, veoma značajna za BiH. Informirao je ambasadora Lindenberga o aktuelnoj političkoj situaciji i procesu provođenja reformi u Bosni i Hercegovini u cilju integracije zemlje u EU.

 

Ambasador Lindenberg je rekao da Poljska podržava napredak Bosne i Hercegovine na evropskom putu i da iskustva Poljske na putu ka priključenju Evropskoj uniji mogu poslužiti i BiH. Izrazio je nadu da će njegova misija služiti daljnjem razvoju prijateljskih odnosa između zemalja i naroda dvije države.