26. Jul. 2018.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci
Izetbegović je čestitao reprezentativcima Bosne i Hercegovine na osvojenoj srebrenoj medalji na Svjetskom prvenstvu održanom u Nizozemskoj, istaknuvši da svaki njihov uspjeh izaziva posebne emocije kod svakog bh. patriote.

Poželio im je da na najbolji način nastave predstavljati Bosnu i Hercegovinu na budućim svjetskim i evropskim takmičenjima, te naglasio da se unaprijed raduje njihovom nastupu na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

 

Selektor Mirza Hrustemović i kapiten Sabahudin Delalić, u ime igrača i stručnog štaba, zahvalili su se Izetbegoviću za čestitke i riječi podrške.

 

U ugodnom i prijateljskom razgovoru reprezentativci BiH ispričali su Izetbegoviću neke detalje s posljednjeg takmičenja, posebno s utakmice protiv Rusije u četvrtfinalu, za koju su istaknuli da je za njih bila i fizički i mentalno najzahtjevnija.

 

Kako su naglasili, rezultat iz Nizozemske predstavlja kontinuitet sjajnih rezultata koje postižu, te će biti podstrek i mlađim igračima da nastave s dobrim igrama i zapaženim uspjesima.

 

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci najtrofejnija je reprezentacija BiH s 21 osvojenom medaljom na velikim takmičenjima.