26. Jul. 2018.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je, u odvojenim susretima, akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Kipar za BiH i novoimenovanog ambasadora Socijalističke Republike Vijetnam za BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Kipar za BiH sa sjedištem u Budimpešti Panayiotisa Papadopoulosa, te novoimenovanog ambasadora Socijalističke Republike Vijetnam za BiH sa sjedištem u Budimpešti Nguyena Tiena Thuca.

Ambasador Kipra prenio je pozdrave predsjednika Republike Kipar Nicosa Anastasiadesa Predsjedništvu BiH.

 

Bilateralni odnosi se dobro razvijaju, ali ima prostora za daljnje unapređenje saradnje, posebno u oblasti ekonomije, investicija i ugovornog reguliranja odnosa između BiH i Kipra, konstatirano je tokom sastanka.

 

Razgovarano je o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u obje zemlje. Ambasador je rekao da Kipar podržava suverenitet, nezavisnost i teritorijalni  integritet BiH i izrazio je podršku Kipra evropskoj budućnosti BiH, kao i spremnost da prenesu svoja iskustva u evropskim integracijama.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poželio je uspješnu misiju novoimenovanom ambasadoru Republike Kipar za BiH.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Socijalističke Republike Vijetnam za BiH sa sjedištem u Budimpešti Nguyena Tiena Thuca.

 

Izražena je spremnost da se uspostave i unapređuju sveukupni odnosi BiH i Vijetnama, a najviše potencijala za saradnju ima na ekonomskom i kulturnom planu.

 

Novoizabrani ambasador Vijetnama za BiH izrazio je uvjerenje da će misiju posvetiti saradnji u daljnjem jačanju dobrih bilateralnih odnosa dvije zemlje.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović poželio je uspješnu misiju novoimenovanom ambasadoru Socijalističke Republike Vijetnam za BiH.