05. Jul. 2018.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio delegaciju Udruženja penzionisanih vojnika FBiH
Predstavnici penzionisanih vojnika izrazili su zahvalnost predsjedavajućem Izetbegoviću za dosadašnji angažman u procesu rješavanja njihovih statusnih pitanja, što je ranije rezultiralo usvajanjem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju. Time je, kako je istakao predsjednik Udruženja Šemsudin Pojata, otklonjena nepravda prema ovom dijelu boračke populacije.

Predsjedavajući Izetbegović naglasio je opredijeljenost da se svakom braniocu pomogne u rješavanju statusnih i egistencijalnih problema.

 

Istakao da će biti učinjen dodatni napor da se usvajanjem Zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica, koji je trenutno u proceduri u Parlamentu FBiH, kroz borački dodatak riješi status branilaca nakon 57. godine života, a koji su bez primanja.

 

Razgovoru je prisustvao i predstavnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Ismet Osmanović, kojem su predstavnici Udruženja također zahvalili za angažman u rješavanju njihovog statusa.