26. Apr. 2018.
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio dopremijera Kraljevine Maroko Lachena Daoudija
Sagovornici su naglasili prijateljske odnose dviju zemalja i dobre bilateralne odnose na političkom planu, naglasivši da je neophodno unaprijediti ekonomsku saradnju.

 

Dopremijer Daoudi, koji je gost Sarajevo Business Foruma, naglasio je da poseban interes za saradnju postoji u oblastima poljoprivrede i turizma. Postoji interes i za razmjenu studenata, te za zajednički nastup privrednika iz Bosne i Hercegovine i Kraljevine Maroko.
 
Planirano je i organiziranje sajma bh. privrede u Kraljevini Maroko, što će biti prilika da se kompanije iz Bosne i Hercegovine pojave na tamošnjem tržištu, ali i na tržištima drugih afričkih država.
 
Predsjedavajući Izetbegović  naglasio je da Bosna i Hercegovina nudi brojne mogućnosti za investiranje u oblastima poljoprivrede, metalske i drvne industrije i energetike. Izrazio je očekivanja da će u najskorije vrijeme ekonomska saradnja Bosne i Hercegovine i Kraljevine Maroko biti intenzivirana.
 
Predsjedavajući Izetbegović se zahvalio na pozivu da posjeti Kraljevinu Maroko.