15. Mar. 2018.
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je generalnog direktora Svjetske organizacije za zaštitu intelektualnog vlasništva (WIPO) Francisa Gurrya.
Član Predsjedništva BiH Izetbegović je iskazao podršku radu ove organizacije, istaknuvši kako je BiH članica WIPO-a te da je do sada potpisala 26 konvencija.

 Naglasio je da je dosljedna zaštita intelektualnog vlasništva bitan segment svake države te da BiH ima kapacitete za zaštitu autohtonih proizvoda te da su neki dobili formalne sertifikate i stekli zaštitu na nivou BiH. 

 
Član PBiH Izetbegović je kazao da BiH očekuje da Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo nastavi saradnju s Institutom za intelektualno vlasništvo na polju reguliranja i zaštite prava da te kroz pomoć u izgradnji informatičkog uvezivanja osigura dostupnost i razmjenu podataka iz oblasti intelektualnog vlaništva. 
 
Naglasio da će Vijeće ministara BiH u narednom periodu usvojiti Strategiju provedbe prava intelektualnog vlasništva na osnovu kojeg će se BiH  intenzivnije baviti jačanjem sistema borbe protiv kršenja prava. 
Direktor WIPO-a Francis Gurry je izrazio zahvalnost za prijem te naglasio da će ova organizacija kao i do sada pomagati BiH. 
 
Sastanku su prisustvovali i Zoran Đerić, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladena Ivanića, direktor i zamjenica direktora Instituta za intelektualno vlasništvo Josip Merdžo i Ljubica Lozić te ambasadorica BiH u Ženevi Lucija Ljubić.