25. Jan. 2018.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio u nastupnu posjetu ambasadora Brucea Bertona, šefa Misije OSCE-a
Razgovarano je o aktivnostima Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, te su razmijenjena mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji.

  

Berton je informisao Izetbegovića o skoroj posjeti generalnog sekretara OSCE-a Thomasa Gremingera našoj zemlji, kao i o aktivnostima OSCE-a koje se odnose na reformu pravosuđa, jačanje vladavine prava, slobodu medija i oblast obrazovanja.  
 
Izetbegović je zahvalio Bertonu za podršku koju OSCE pruža s ciljem ostvarivanja potpune ustavne ravnopravnosti bosanskog jezika u entitetu RS. Napomenuo je da su i u dijelu federalnih kantona Bošnjacima uskraćena prava na ravnopravnu upotrebu bosanskog jezika u obrazovnim i kantonalnim institucijama. Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, 
 
 
Izetbegović je naglasio potrebu očuvanja osjetljivog balansa građanskog i etničkog elementa u svim mogućim rješenjima. Posebno je istakao da se za izmjene Izbornog zakona mora osigurati najširi konsenzus svih parlamentarnih političkih stranaka, te aktivno učešće OHR-a. Izetbegović je poželio Bertonu uspješan mandat na čelu Misije OSCE-a.