24. Jan. 2018.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio ambasadora Velike Britanije Edwarda Fergusona
Na sastanku je istaknut značaj usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH i njegov pozitivan utjecaj na daljnji ekonomski razvitak u Bosni i Hercegovini.

 Razgovarano je i o završetku procesa usvajanja proračuna na svim razinama vlasti, sa posebnim osvrtom na razvojni program proračuna Federacije BiH. Također je konstatiran značajan napredak u ispunjavanju Talinskog uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo BiH u NATO-u. 

 
Veleposlanik Velike Britanije informirao je člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića o okvirnom programu Summita Berlinskog procesa, koji će biti održan u srpnju ove godine u Londonu. 
 
Razmijenjena su i mišljenja u svezi sa procesom iznalaženja rješenja za izmjene Izbornog zakona BiH, pri čemu je Izetbegović ponovio svoj raniji stav da je u izbornim procesima neophodno osigurati ravnopravnost svih naroda i građana, na cjelokupnom teritoriju Bosne i Hercegovine. 
 
Izetbegović je također naglasio da je za izmjene izbornog zakonodavstva neophodno osigurati konsenzus svih parlamentarnih političkih partija, bez obzira jesu li trenutačno u poziciji ili opoziciji, jer se radi o pitanjima koja se tiču svih političkih opcija i svih građana Bosne i Hercegovine.