16. Nov. 2017.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha
Sagovornici su potcrtali prijateljske odnose i vrlo dobru bilateralnu saradnju dviju zemalja, istučući da ima prostora i za njihovo poboljšanje, naročito na planu ekonomije i investicija. Ambasador Mominah izrazio je zadovoljstvo što su vlasti BiH osigurale vizne olakšice građanima Saudijske Arabije, što je omogućilo da se utrostruči broj turističkih posjeta Bosni i Hercegovini.

 Izražena su očekivanja da će dobra saradnja dviju zemalja biti nastavljena i u narednom periodu, kako na bilateralnom planu, tako i kroz saradnju u međunarodnim organizacijama.

Član PBiH Izetbegović je izrazio zabrinutost zbog sukoba u arapskom svijetu i uputio poziv da se svi nesporazumi rješavaju dijalogom i mirnim putem.

Sagovornici su zajednički osudili ispaljivanje balističkih raketa iz Jemena na gradove u Saudijskoj Arabiji, naglasivši da je napad na civile i nedužne ljude kukavički čin, koji se ničim ne može opravdati.

Ambasador Mominah uputio je poziv članu PBiH Izetbegoviću da posjeti Saudijsku Arabiju.