06. Nov. 2017.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Malezije Zakrija Bin Jaafara
Sagovornici su ocijenili odnose dvaju država izuzetno dobrim, te su govorili o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje koja ne odražava visok nivo političkih odnosa. Izetbegović je pozdravio program Vlade Malezije namjenjen pomoći malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini.

 Ističući turističke potencijale Bosne i Hercegovine, sagovornici su se složili o postojanju dobrih pretpostavki za povećanje broja turista iz Malezije. Ambasador Jaafar govorio je i o spremnosti Malezije za pružanje pomoći našim preduzećima u nastupu na tržištima zemalja ASEAN-a.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović upoznao je malezijskog ambasadora i o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Na kraju razgovora član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zaželio je ambasadoru Jaafaru uspješan rad tokom njegovog mandata u Bosni i Hercegovini.