08. Aug. 2017.
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju nekoliko hrvatskih udruženja sa sjedištem u Sarajevu, na čelu s prof. dr. Marinkom Pejićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog vijeća BiH
Gosti su informirali člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o aktivnostima udruženja na afirmaciji i poboljšanju položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini. Istaknut je nedostatak razumijevanja aktuelne hrvatske politike u Bosni i Hercegovini za njihove probleme, kao i nedostatak volje da se oni rješavaju.

I pored teških uvjeta u kojima rade i djeluju, gosti su iskazali svoju odlučnost da nastave zajedničku borbu sa svim probosanskim snagama na izgradnji bolje Bosne i Hercegovine.  

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović zahvalio se na posjeti, te je iskazao zahvalnost za sve što ova udruženja čine na stvaranju boljeg i prosperitetnijeg bosanskohercegovačkog društva. Iskazao je svoje razumijevanje za probleme s kojima se u svom radu susreću i odlučnost da im pomogne kako bi ih lakše savladavali.

Pored predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH Marinka Pejića, u delegaciji su bili i gosp. Marijo Pejić, predsjednik Komisije za koordinaciju hrvatskih nevladinih udruženja iz Sarajeva, gosp. Željko Gudelj, član Upravnog odbora Udruženja organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO-a Sarajevo, te gospođica Ivana Krstanović, PR hrvatskih nevladinih udruženja iz Sarajeva.