25. Maj. 2017.
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju Svjetske jevrejske organizacije (WJRO)
Na sastanku je razgovarano o problemu restitucije jevrejske imovine u BiH.

 Predstavnici Svjetske jevrejske organizacije (WJRO), na čelu sa Robertom Blochom, informisali su člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o aktivnostima koje preduzimaju na vraćanju imovine koja je jevrejskom narodu u BiH oduzeta za vrijeme Drugoga svjetskog rata.

Šef delegacije Svjetske jevrejske organizacije gospodin Bloch zahvalio je za pomoć koja je pružena Jevrejima za vrijeme ratnih pogroma, ističući da su 53 osobe u Bosni i Hercegovini proglašene „pravednicima među narodima“.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ukazao je na važnu ulogu Jevreja u razvoju modernog bosanskohercegovačkog društva. „Cijenimo sve ono što su jevrejske porodice napravile za BiH“, istakao je, te dodao da će dati punu podršku rješavanju pitanja restitucije. Na kraju je ukazao na značajnu i pozitivnu ulogu Jevrejske zajednice u BiH, koja će u njemu uvijek imati aktivnog sagovornika.

Pored Roberta Blocha, sastanku su prisustvovali Ivan Čerešnješ i David Feinman, predstavnici WJRO-a, te ambasador Jakob Finci, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH.