05. Maj. 2017.
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju Univerzitetskog sportskog društva Bosna
Razgovarano je o pripremnim aktivnostima za obilježavanje 70. godišnjice rada i postojanja Univerzitetskog sportskog društva Bosna.

Predstavnici Univerzitetskog sportskog društva Bosna,  na čelu sa predsjednikom Emirom Kadrićem, informisali su člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o predstojećim aktivnostima za obilježavanje jubileja - 70. godišnjice rada i postojanja Društva, te izrazili želju da se svečanost održi pod pokroviteljstvom gospodina Izetbegovića.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, sagovornici su se prisjetili najsvjetlih trenutaka Univerzitetskog sportskog društva Bosnačiji je najveći uspjeh zasigurno ostvario Košarkaški klub Bosna 1979. godine, osvajanjem Eurolige.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sa zadovoljstvom je prihvatio pokroviteljstvo nad obilježavanjem 70. godišnjice  Univerzitetskog sportskog društva Bosna , ističući značaj rada i postojanja Društva u kojem su ponikli neki od najznačajnijih sportista u historiji države Bosne i Hercegovine.

Pored predsjednika  Univerzitetskog sportskog društva Bosna Emira Kadrića , sastanku su prisustvovali dopredsjednik Društva Branislav Crnogorac, generalna sekretarka  Vesna Šrepfler , te Ibrahim Ušanović, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje jubileja  Društva, koji će biti održan krajem tekuće godine.