28. Apr. 2017.
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio načelnika Bugojna Hasana Ajkunića i potpredsjednicu FBiH Meliku Mahmutbegović
U srdačnom i otvorenom razgovoru bilo je riječi o razvojnim perspektivama Bugojna i dinamici odnosa lokalnog i državnog nivoa vlasti. Sagovornici su se složili da je izgradnja obilaznice Novi Travnik - Bugojno ključno pitanje za oživljavanje cijele općine i uže regije, zbog čega je neophodno donošenje zakona o akcizama u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

 Načelnik Ajkunić obrazložio je i potrebu ubrzanja procedure osnivanja preduzeća Rudnik Bugojno i početka eksploatacije na površinskom kopu Kotezi, najperspektivnijem ležištu uglja smještenog u nenaseljenom području, čija produkcija će popuniti kapacitet potrošnje termoblokova u FBiH.

Bilo je riječi i o planu općine da na 800 hektara bivše kasarne formira poslovnu zonu, za šta je potrebno finalizirati zakonsko vraćanje imovine lokalnoj razini, kao i o problemima s poslovanjem kompanije BINAS.

Član Predsjedništva Izetbegović istakao je da će Bugojno uživati podršku svih nivoa vlasti u realizaciji svoje razvojne perspektive.