11. Apr. 2017.
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio delegaciju Teniskog saveza BiH i članove muške bh. teniske reprezentacije
Razgovarano je o upravo završenim kvalifikacijama u Grupi I Euro-afričke zone Davis Cupa te o aktuelnoj situaciji u Teniskom savezu BiH.

 Rukovodstvo Teniskog saveza BiH na čelu sa predsjednikom Ivanom Brkićem i dopredsjednikom Kemalom Ademovićem, informisali su člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o napretku koji je muška teniska reprezentacija BiH ostvarila u posljednjih nekoliko godina, iznoseći određene prijedloge u pravcu daljeg jačanja infrastrukture Saveza koji će doprinijeti još boljim rezultatima.

I pored poraza od favorizirane Holandije, delegacija Teniskog saveza BiH nije krila svoj optimizam u pogledu daljih nastupa bh. muške teniske reprezentacije koja će prema njihovom mišljenju, u narednih nekoliko godina, ostvariti plasman u elitnu skupinu najboljih teniskih reprezentacija.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović čestitao je bh. reprezentativcima koji su uprkos porazu pokazali kontinuirani napredak i kvalitet u nastupima. Član Predsjedništva Izetbegović je također dao punu podršku rukovodstvu Teniskog saveza BiH i pohvalio njihove dosadašnje napore na okupljanju i motivaciji bh. igrača, naglasivši da postignuti rezultati Teniskog saveza BiH trebaju predstavljati dovoljan motiv institucijama na svim nivoima da im osiguraju značajniju materijalnu podršku.

Pored predsjednika Ivana Brkića i dopredsjednika Kemala Ademovića, u delegaciji Teniskog saveza BiH sastanku su prisustvovali i direktor Senad Hadžimešić, član Upravnog odbora Saveza gosp. Halil Bajramović, te bh. reprezentativci Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić.