25. Jul. 2016.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio predsjednicu Narodne skupštine Republike Srbije Maju Gojković
Predsjedavajući PBiH Izetbegović zaželio je dobrodošlicu predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije, istakavši da je održavanje dobrih bilateralnih odnosa BiH sa susjednim zemljama u samom vrhu prioriteta bh. vanjske politike.

 Sagovornici su ocijenili da su odnosi BiH i Republike Srbije stabilni i da je bilateralna saradnja dviju zemalja dobra i otvorena, a prilog tome je ostvarena dinamična razmjena službenih posjeta najviših i visokih dužnosnika u proteklom periodu.

Obje države su opredjeljene za razvijanje politike dobrosusjedstva na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta, a otvorena pitanja treba rješavati u konstruktivnom dijalogu pri budućim bilateralnim aktivnostima na političkom i ekspertnom nivou, ocijenili su sagovornici.

Ukupne odnose BiH i Srbije vide iznimno važnim za cjelokupnu pozitivnu atmosferu u regiji i pozicioniranju ove regije kao sigurnog prostora za strana ulaganja. 

Sastanku je u ime člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića prisustvovala savjetnica Mira Pekić, a u ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića prisustvovao je savjetnik Igor Planinić.