25. Jul. 2016.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio telegram saučešća predsjedniku Islamske Republike Afganistan Ashrafu Ghaniju
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje taj podli i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi. S velikom pažnjom pratimo događaje u Vašoj zemlji, jer i naše Oružane snage daju doprinos u borbi za uspostavljanje mira i sigurnosti u Afganistanu kroz misiju ISAF.

 Vaša Ekselencijo, 

Duboko nas je potresla vijest o brutalnom udaru terorista – samoubica na Kabul tokom protesta manjinskih Hazara, o desetinama poginulih i stotinama ranjenih.  

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje taj podli i bezumni čin ubijanja nevinih ljudi. S velikom pažnjom pratimo događaje u Vašoj zemlji, jer i naše Oružane snage daju doprinos u borbi za uspostavljanje mira i sigurnosti u Afganistanu kroz misiju ISAF. Ostajemo čvrsto opredijeljeni za podršku Vama i Vašoj Vladi u borbi protiv svih oblika terorizma, i težnjama za uspostavljanje mira i sigurnosti. 

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i u moje lično ime upućujem Vam  iskreno saučešće.

Molim vas, Ekselencijo, da naše iskreno saučešće prenesete porodicama stradalih, a povrijeđenima želje za što brži oporavak. Naše misli i molitve su uz njih. 

Primite, Ekselencijo, izraze mog najdubljeg poštovanja.

Bakir Izetbegović