09. Jul. 2016.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović učestvuje na NATO summitu u Varšavi
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, na poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga, učestvuje na dvodnevnom NATO summitu u Varšavi. Prvi dan Summita počeo je svečanim prijemom za šefove država i vlada NATO članica, kao i zemalja saveznica i zemalja partnera, i šefove međunarodnih organizacija. Prisutnima na prijemu obratili su se generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović proteklu noć je prisustvovao večeri, koju je u u čast šefova država i vlada, šefova delegacija zemalja saveznica i zemalja partnera i šefova međunarodnih organizacija, priredila premijerka Republike Poljske Beata Marija Szydło u varšavskom Kraljevskom zamku.

Danas, drugog dana NATO summita, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović učestvovat će i obratit se prisutnima na  sastanku na nivou šefova država i vlada, na kojem će se govoriti o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Afganistanu i nastavku misije „Odlučna podrška“ i u 2017. godini, te nastavku pomoći Oružanim snagama Afganistana do 2020. godine.

U bh. delegaciji na ovome summitu, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, su i ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, načelnik ZŠ OS BiH general-pukovnik Anto Jeleč, šef Misije BiH pri NATO-u, ambasador Almir Džuvo i vojni predstavnik BiH pri NATO-u, brigadir Alija Kožljak.