07. Jul. 2016.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, u ime Predsjedništva BiH, uputio telegram saučešća kralju Saudijske Arabije, NJ.K.V. Salmanu bin Abdulaziz Al Saudu
Vaše veličanstvo, Duboko smo potreseni i užasnuti posljednjim zločinačkim napadima terorista u prijateljskoj Kraljevini, koji su kulminirali udarom na Medinu, u neposrednoj blizini Poslanikove džamije. Zlo i nered počinjeni u mubarek mjesecu ramazanu su izraz potpunog bezumlja.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje taj podli čin ubijanja nevinih ljudi. S velikom pažnjom pratimo događaje u Vašoj zemlji, u uvjerenju da će narod i Vlada Saudijske Arabije imati snage da prebrode iskušenja, te pronađu i kazne nalogodavce ovih zlodjela.

Ostajemo čvrsto opredijeljeni za podršku Vama i vašoj vladi u borbi protiv svih oblika terorizma, za očuvanje mira i sigurnosti zemlje. 

U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u moje lično ime, upućujem Vam  iskreno saučešće.

Molim vas, Vaše veličanstvo, da naše najiskrenije saučešće prenesete porodicama stradalih u ovim napadima, a povrijeđenima želje za što brži oporavak.

Naše misli i molitve su uz vas u ovim teškim trenucima. 

Primite, Vaše veličanstvo, izraze mog najdubljeg poštovanja.

 

Bakir Izetbegović