16. Maj. 2016.
FOTO Bakir Izetbegović prisustvovao vjenčanju kćerke Recepa Tayyipa Erdogana
Kćerka turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Sumeyye Erdogan udala se za Selcuka Bayraktara, sina turskog biznismena Ozdemira Bayraktara.

Općinskom vjenčanju prisustvovali su bivši predsjednik Turske Abdullah Gul, premijer Turske Ahmet Davutoglu, načelnik Generalštaba Turske Hulusi Akar, član predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, premijer Albanije Edi Rama, premijer Pakistana Navaz Sherif, kao i mnogobrojni državni zvaničnici, biznismeni i umjetnici.

 

Inače, predsjedavajući Predsjedništva BiH Izetbegović, koji je u Istanbulu sa suprugom Sebijom, bio je svjedok na vjenčanju. Ceremonija se odvijala pod visokim sigurnosnim mjerama.

 

Na vjenčanju je prikazan i kraći film koji je počeo fotografijama Sumeyye i njenog oca dok je još bila dijete. Pored toga u filmu su prikazani detalji o privatnom životu Sumeyye i njenim interesovanjima.

 

Na sličan način je predstavljen i film o mladoženji. U filmu su predstavljeni detalji njegovog života kao studenta, kao i početke poslovne karijere.

 

(Faktor.ba)